Basta arbetskooperativ
Basta erbjuder rehabilitering genom socialt företagande. Vi är föregångare när det gäller att hitta innovativa vägar till arbetsmarknaden för dem som står långt ifrån den. Vi har utvecklat en av Sveriges mest unika missbruksrehabiliteringar och har idag ramavtal med över nittio kommuner samt med kriminalvården.
I år firar vi 20 år och vi startar firandet med en konferens i Malmö den 15 maj!

Öppet hus på Basta Nykvarn lördagen den 23 augusti!

.
.
.
Den 23 augusti bjuder Basta Nykvarn på öppet hus. Under dagen kan du som är nyfiken på Basta komma hit för att umgås, gå en rundvandring, prova turridning, eller ta en kaffe. Kanske är du kund, leverantör, bor i närheten eller har barn som gått på ridläger hos oss?
Alla är välkomna.

På kvällen kommer vi att arrangera en fest för alla vi som bor och arbetar på Basta, eller som tidigare bott eller arbetat här.
Mer information kommer, men boka redan nu in datumet 23 augusti!

Konferens i Malmö den 15 maj 2014
Basta! 20 år 1992-2014

Basta firar 20 år. Som en del i firandet ska vi under året anordna flera aktiviteter. Först ut är konferensen i Malmö den 15 maj. Program och anmälningsformulär är nu äntligen på plats och ni hittar dem här. Konferensen kommer hållas i Kockums gamla industrilokaler. I programmet hittar ni bland annat Carina Nilsson, kommunalråd Malmö, Björn Fries, som tidigare var nationell narkotikasamordnare m. fl. Kom och fira med oss och delta i diskussionen kring socialt företagande, Basta och vår utveckling. Varmt välkomna!

Vill du köpa våra tjänster?

Basta - våra tjänster

Basta erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter med allt från klottersanering, parkskötsel, bygg, turridning, städtjänster, hundpensionat och nu också vårt allra senaste tillskott: Basta Fönsterbyte. Vi kan erbjuda något för alla. Just nu har också Basta Fönsterbyte ett öppningserbjudande och erbjuder 99 % i rabatt på montagekostnaden. Ett gyllene tillfälle att slippa dragiga fönster!

Klicka här för att få mer information kring de tjänster som Basta erbjuder.

Nyfiken på Bastas verksamhet?

Varje månad arrangeras ett seminarium om Basta. Bland annat informerar vi om våra idéer och visioner, hur företaget startades och hur det drivs idag. Vi erbjuder även skräddarsydda seminarier efter dina önskemål.
Läs mer och anmäl här

Basta Snickeri startar webbshop

Basta Snickeri har nu öppnat webbshop! Se här för att se vilka produkter som endast är några klick bort.
Basta Snickeri startar webbshop

Basta i England och Frankrike

I två år framåt ska vi arbeta med att överföra Basta-modellen till två organisationer i England och i Frankrike. Projektet är ett samarbete mellan tio olika organisationer runt om i Europa. Här i Sverige samarbetar vi med Fryshuset och X-Cons.
Visst låter det spännande? Följ oss här.

.

Aktuellt

Årets kvinnliga äventyrare föreläser på Basta Norsesund

Anneli Wester utsattes för övergrepp som liten och sjönk allt djupare ner i ett destruktivt beteende då omvärlden svek henne. Den absoluta botten nåddes efter ett självmordsförsök på

Konferens i Malmö den 15 maj!

Nu ligger äntligen program och anmälningsformulär ute för vår konferens i Malmö den 15 maj. Under konferensen kommer du ha möjlighet att möta människorna som arbetar på Basta,

Basta Training Module

Vecka 14 får vi besök från England och Frankrike. De är här inom ramen för projektet EASE, Empowerment Approaches and Social Enterprise, där vi ska överföra Basta modellen